DIYpedia
corina

Cum sa repari rosturile deteriorate dintre placile de gresie?

Proiect postat de corina

6020
Vizualizări
Cum sa repari rosturile deteriorate dintre placile de gresie?

Nivel Dificultate
Medie

Timpul Necesar
2 ore

Bugetul Necesar
50 RON - 100 RON

Evaluare Utilizatori

Votul utilizatorului
 
2.0 (1)

In special pentru suprafetele exterioare, terase sau balcoane, rostul dintre placile de gresie sau marmura se deterioreaza destul de usor. Pentru a evita infliltarea apei sub placile de gresie, aceste rosturi trebuie reparate intr-un timp cat mai scurt. In cadrul acestui proiect iti vom prezenta o modalitate simpla prin care iti poti intretine cat mai bine placile de gresie, reparand rosturile deteriorata dintre acestea. 

Etapa 1 — Repara simplu si usor rosturile deterioarate

Daca observi ca rostul dintre placile de gresie de pe balcon sau terasa incepe sa se deterioreze, cel mai recomandat este sa demarezi un simplu proces de reparare. Este necesar sa te grabesti deoarece, in timp, aici se va inflitra umezeala si apa. In continuare iti vom prezenta pas cu pas o procedura simpla prin care poti repara aceste suprafete.

Etapa 2 — Curata rostul pe care il vei repara

Incepe prin a curata perfect rostul dintre placile de gresie cu ajutorul unei perii. Ai grjia sa nu distrugi adezivul care se afla sub placile de gresie.

Etapa 3 — Pregateste chitul de rosturi

In continuare trebuie sa pregatesti materialul cu ajutorul caruia vei efectua reparatia. Urmeaza sfaturile date de fabricant. Trebuie sa obtii un chit de rosturi omogen, pe care sa il amesteci foarte bine cu apa. 

Etapa 4 — Alege un chit potrivit

In magazinele de specialitate gasesti masticuri de diferite culori (Material vascos alcatuit dintr-un amestec de substante minerale sau vegetale, care are proprietatea de a se intari in contact cu aerul si care ajuta la lipit, chituit, nivelat) pentru aceste zone dintre placile de gresie. Alege acel material (chit, mistic) care se adapteaza cel mai bine pentru necesitatile tale. 

Etapa 5 — Cu ajutorul unei benzi, separa spatiile pe care trebuie sa le repari

Deliminteaza spatiile dintre gresie pe care trebuie sa le repari cu ajutorul unei benzi de mascare. Dupa ce ai delimitat bucatile de gresie, taie banda de mascare cu ajutorul unui varf de mistrie.

Etapa 6 — Aplica cimentul

Acum poti aplica cimentul obtinut anterior. Umple putin cate putin zona deteriorata de pe balconul sau terasa ta, cu ajutorul unei mistrii sau spatule. 

Etapa 7 — Astepta sa se usuce complet

Asteapta ca acest chit sa se usuce si apoi indeparteaza banda. Indeparteaza surplusul de exces de chit cu ajutorul unui burete umed. 

Etapa 8 — Spatiile deteriorate sunt acum reparate

In acest mod ai reparat simplu si usor zona afectata dintre bucatile de gresie sau marmura, evitand astfel o problema mult mai grava: posibila inflitareare a apei si a umezelii.  

Pentru realizarea acestui proiect ai nevoie de urmatoarele

Scule si Unelte Necesare
  • mistrie
  • Perie
Materiale Necesare
  • Mortar de ciment
  • Burete
  • banda de mascare
  • mistic (chit)

Discutiile Proiectului
Pentru a participa la discutii sau vota proiectul te rugam sa te autentifici
 
 
 
Viorel Stanculescu
support
Solutia mult mai eficienta si cu rezultate net superioare este curatarea rosturilor pe o anumit adancime cu ajutorul unui razuitor, desprafuire si aplicarea unui chit de rosturi nou. Acesta din urma trebuie sa fie potrivit pentru destinatia spatiului, daca este o pardoseala de baie se preteaza un chit de rosturi impermeabil.
Operatiune cea mai grea este razuirea chitului existent dar cu un razuitor diamantat se poate face treaba mai usor.