DIYpedia

Oglinzile Feng Shui in holul de intrare

Rate this item
(1 Vote)

 

Holul de la intrare este "fata"oricarei case iar principiile Feng Shui pot aduce mai multa energie pozitiva si activa cu ajutorul oglinzilor.

 

Holul de la intrare si holurile in general sunt locurile de unde incepe o casa. Holurile sunt locurile unde se intampina, se primesc si se invita musafirii catre restul casei si chiar determina ce tip de energie si in ce cantitate intra ea in casa. Normal, este ideal ca energia Chi sa intre in casa in mod liber, fara sa intampine nici un obstacol si sa imprastie apoi peste tot prin casa calitatile ei pozitive.

Holul de intrare in Feng Shui

Orice casa incepe cu un hol de intrare- el este "fata"casei. de aceea, holul de intrare este un spatiu strategic, care ar trebui decorat si mobilat in asa fel incat nu doar sa interactioneze pozitiv cu energia Chi ci sa o ajute sa se imprastie catre restul incaperilor din casa.

In primul rand, principiile Feng Shui recomanda ca aceasta incapere sa fie una spatioasa. Nu toata lumea este insa norocoasa indeajuns pentru a avea un hol de intrare mare. Aici intervine rolul oglinzilor , adevarate obiecte curative in Feng Shui .

Fengh Shui considera oglinzile ca instrumente foarte eficiente in atragerea energiei pozitive si in distribuirea ei controlata. Astfel, oglinzile pot face orice hal, nu conteaza ce forma sau marime are, un bun loc de a permite intrarea energiei pozitive.

Oglinzi Feng Shui pentru holul de intrare

Oglinzile sunt foarte utile in holuri. Ele largesc vizual spatiul si il fac mai luminos.

Cu atat mai mult, oglinzile permit si amplifica accesul energiei pozitive si distribuirea pe mai departe a ei. Oglinzile distribuie energia Chi in asa fel incat fluxurile energetice distribuite sunt mai armonizate si balansate. Daca de exemplu, este vorba de un coridor intunecat, oglinzile vor atrage si pune in miscare energia Chi in acest spatiu.

In orice caz, nu amplasati niciodata o oglinda in loc opus usii de intrare.  Acest lucru va face ca energia Chi sa intre  si sa incetineasca pana chiar la a face cale intoarsa si contribuie la scaderea nivelului energetic pozitiv  al casei. Apropos, aceasta regula se potriveste oricarei incaperi din casa.

Daca oglinda din holuld e la intrare nu este indreptata catre usa, aceasta nu va respinde energia chi ci dimpotriva o va redirectiona catre alte zone ale casei. Suplimentar, oglinzile vor absorbi energia negativa care ar intra in casa.

O alta regula Feng Shui este aceea ca oglinda din holul casei trebuie sa fie mare si daca se poate inramata. Oglinda plasata in preajma usii de intrare trebuie sa reflecte imaginea intreaga a persoanelor care intra in casa. In cazul in care aceasta este mai mica, va reflecta doar fragmente sau bucati ceea ce conduce la scindarea energiei pozitive de contur a persoanei afectand-o la nivel psihic si mental.

Fiind zona prin care intra in casa energia pozitiva Chi, holul de intrare este un puct crucial pentru intreaga casa. pentru ca oglinda sa isi indeplineasca corect functia de distribuire a energiei pozitive catre restul casei, ea trebuie amplasata cat mai aproape de usa de intrare. Aceasta este o idee exceptional de buna mai ales in cazul in care holul este mic sau intunecat.