DIYpedia

Designul interior frantuzesc. Inspiratie

Rate this item
(3 votes)

Armonia, eleganta si romantismul formelor, culorilor si materialelor folosite sunt elementele caracteristice ale decorurilor interioare frantuzesti.

Sunt piese dintr-un ambient relaxant si degajat, care vor ajuta decoratiunile interioare clasice frantuzesti sa se claseze, pentru mult timp de acum inainte, in topul preferintelor pasionatilor de designul interior.

Mobilierul frantuzesc, la fel ca si moda vestimentara frantuzeasca, are un trecut si o poveste tumultuoasa. Prin utilizarea unor elemente excentrice pentru acele vremuri, tendintele in decoratiunile interioare frantuzesti care au creat, de-a lungul istoriei, intrigi, agitatie si, de ce nu, invidie.

Era un stil decorativ, cu influente regale, la care numai o mica parte a populatiei avea acces: nobilii si burghezii. Sculpturile in lemn, scaunele tapisate cu piele, ornamentele cu pietre semi-pretioase si bunul gust s-au infiltarat cu succes, reusind sa alcatuiasca tabloul a ceea ce va deveni reperul, ´centrul de bolta´ in designul interior.

De-a lungul timpului, decorurile frantuzesti au primit, cum era normal, alte influente. S-au mai schimbat si s-au adaptat putin cate putin la timpurile prezente. Acum, o locuinta decorata intr-un stil frantuzesc autentic, nu mai este accesibila numai “clasei superioare”. Cu un buget rezonabil, cu putina imaginatie si viziune, aproape orice locuinta, poate fi mobilata si decorata intr-un stil frantuzesc. Acest lucru s-a schimbat. Eleganta, frumusetea, echilibrul si calitatea, insa, au ramas elementele consacrate ale acestui stil decorativ.

Mai jos iti lasam cateva imagini care sa te convinga.

design-interior-clasic-frantuzesc

design-interior-frantuzesc2

living-design-frantuzesc-inspiratie

mobila-frantuzeasca-inspiratie-dining

dormitor-frantuzesc

living-frantuzesc