DIYpedia

Idei de borduri decorative in gradina

Rate this item
(4 votes)

Sa ne uitam la cateva optiuni care sunt creative si decorative in acelasi timp. Aceste optiuni nu pot fi intotdeauna conventionale, dar in functie de gustul dumneavoastra puteti sa le implementati in gradina dumneavoastra.

Sticle colorate pentru borduri

Daca aveti niste sticle colorate de culoare verde sau neagra in jurul casei, le puteti folosi pentru a crea borduri pentru paturile florale. Acest tip de bordura ofera un aspect foarte funky si neortodox pentru gradina si se potriveste cel mai bine in gradinile cu tema neconventionala.

Creati un mic sant adanc de 10 cm in jurul zonei pe care doriti sa o imprejmuiti. Introdiceti sticlele cu gura in jos. Puteti pune sticlele usor aplecate si sprijinite unele de altele, creaind un aspect de cascada.

O alta optiune este aceea de a folosi cutii de suc de aluminiu sau cutii de coserve ce se si pot colora in prealabil.

Elemente decorative din ciment pentru borduri

Puteti cumpara elemente decorative speciale, matritate, din beton, pentru borduri, de la magazinele de specialitate. Aceste elemente sunt modelate special pentru a arata ca pietre sau ca si caramizi. marginile sunt de obicei tesite pentru a da un aspect natural. Puteti forma diverse modele decorative interesante folosind blocurile de beton pentru borduri, totul tine de imaginatie.

Daca nu reusiti sa aliniati frumos blocurile de ciment, puteti apela la un ajutor de specialitate insa aceasta optiune este una destul de costisitoare.

Folosirea plantelor pe post de borduri

Nu ignorati cultivarea de plante pitice atractive pe post de borduri pentru paturile florare. Exista multe sortimente de plante care pot indeplini cu succes un astfel de rol si putem mentiona: alyssums, candytufts, artmisia, etc.. de fapt orice planta care are o crestere sferica si o inaltime mica poate fi folosita pe post de bordura.

Utilizarea pietrisului pe post de bordura

Puteti cumpara pietris de la distribuitorii autorizati, pietris pe care sa il puteti aseza de-a lungul gardului viu, de exemplu, pentru a realiza o marginire frumoasa. Pietrisul da un aspect vechi, de tara, si asigura o ambianta eleganta in gradina. Sau puteti folosi pavele vechi de caldaram dintre cele scoase pentru a fi inlocuite cu asfalt. Ele sunt foarte indicate in acest scop.

Speram ca acest articol a furnizat unele perspective bune in privinta ideilor de realizare a unor borduri de gradina pentru zonele florare. Doar sa va amintiti sa luati cea mai buna decizie cu privire la alegerea materialelor bazata pe considerente bugetare si estetice.