Salt la continut

DIYpedia

DIYpedia

Comunitatea Impatimitilor DIY

Posteaza proiectele tale, descopera proiectele altora

Hidroizolatie si Termoizolatie Demisol


 • Pentru a raspunde in topic, trebuie sa te autentifici

#1
Alin D

Alin D

  Activ

 • Membri
 • 313 Postari

Nivel Dificultate
Moderata

Timpul Necesar
8 ore

Bugetul Necesar
Peste 1000 RON

Descriere Proiect

Pentru cei care doresc hidroizolarea si termoizolarea demisolului va impartasesc o lucrare pe care am executat-o la casa mea aflata in constructie.

Materiale Necesare

 • accesorii membrana epdm
 • adeziv polistiren
 • amorsa bituminoasa
 • butelie gaz
 • membrana bituminoasa
 • membrana epdm
 • mortar hidroizolant
 • polistiren extrudat

Scule si Unelte Necesare

 • arzator cu gaz
 • mistrie
 • Pensula
 • spaclu


#2
Catalin

Catalin

  Junior

 • Membri
 • 15 Postari
nu ma mai satur sa ma uit la lucrarile de la casa ta !

Reclama

Reclama
 • Reclama

#3
Cristian-Liviu Ciovica

Cristian-Liviu Ciovica

  Nou Venit

 • Membri
 • 3 Postari
Ce nu am reusit sa-mi dau seama e daca sapa de egalizare peste care s-au ridicat peretii demisolului a fost la randul ei hidroizolata.

#4
Alin D

Alin D

  Activ

 • Membri
 • 313 Postari
Hidroizolatia am aplicat-o doar pe exteriorul demisolului. Nu am montat nici un fel de hidroizolatie intre talpa de fundare si peretii din beton.
Am turnat fundatiile, am turnat peretii apoi pardoseala interioara.

La momentul realizarii studiului geotehnic am discutat cu inginerul care mi-a facut studiul daca solul sau nivelul apei vor pune probleme unui demisol. Solul fiind unul foarte nisipos (raul Timis e la cativa km distanta) dreneaza foarte repede apa din precipitatii, nu inmagazineaza umezeala ca un sol argilos. Prin urmare inginerii, atat cel geotehnist cat si structuristul, mi-au recomandat doar o hidroizolatie exterioara.

Apoi, chiar daca as fi vrut sa fi montat o hidroizolatie tip "cuva" inclusiv sub fundatii lucrul asta era aproape imposibil utilizand solutia clasica cu membrana bituminoasa. Am o solutie de fundare bazata pe fundatii liniare si cuzineti locali, ar fi trebuit sa adoptam solutia cu radier general pentru a putea monta hidroizolatia.

Hidroizolatia exterioara + drenajele (interior & exterior) sunt arhisuficiente in cazul meu.

Ceea ce regret cel mai mult e ca nu am turnat un beton hidrotehnic, aditivat cu aditivi de impermeabilizare. La momentul respectiv nu am gasit deloc aditivi de genul asta.

Ce mi-am propus insa e sa aplic un mortar de hidroizolatie osmotica pe partea interioara a demisolului , mortar care contine niste agenti de penetrare in masa betonului, agenti care formeaza niste cristale in toti porii hidroizoland betonul in toata masa lui.

Sincer acum, uite, am demisolul de 2 ani "descoperit" : nu am trotuare, nu am jgheaburi si burlane iar toata apa de pe acoperis si din precipitatii pica langa peretii demisolului. Totul e foarte uscat la interior, nu am deloc infiltratii sau umezeala.

#5
kpk1

kpk1

  Nou Venit

 • Membri
 • 1 Postari
Ce solutie de hidroizolatie recomanzi pentru interior la demisol ?
Pamantul in exterior e o argila care cam tine umezeala in sol.
Eu am demisolul termoziolat pe exterior cu XPS.
Betonul folosit a fost B350 si impermebailizat, cel putin asa a fost factura :). Intre radier si pereti s-a folosit un cordon de dilatare la contact cu apa.
Pe interior vreau sa realizez o cuva ca sa previn orice problema.
Ce este pretabil, cartonul bituminat, adezivul hidroizolant gen Mapei mapelastic ?

#6
Alin D

Alin D

  Activ

 • Membri
 • 313 Postari
Cu toate ca ai betonul impermeabilizat eu as fi hidroizolat demisol si pe exterior ca o solutie in plus de precautie (pt ca asa cum ai sugerat si tu, de multe ori nu ai certitudinea ca betonul turnat corespunde cu cel de pe factura)

Si eu am termoizolat pe exterior cu XPS dar am montat extrudatul dupa ce am hidroizolat cu amorsa bituminoasa + 2 straturi de membrana, apoi peste polistiren am montat si membrana HDPE .... si colac peste pupaza am facut si drenaj, cu toate ca am un sol nisipos care nu prea retine umezeala (dreneaza rapid precipitatiile). Am cam "suflat in iaurt" cum se spune :D

Uite, dupa atatia ani (cred ca sunt vreo 4 sau 5 ani) in care toata apa de acoperis s-a scurs langa demisol (nu am turnat inca trotuare de protectie si nici nu am montat jgheaburi + burlane) demisolul e USCAT ca in palma :)

E bine ca ai montat cordonul special la rostul de dilatare inainte de a turna peretii. Asta e un lucru pe care regret ca nu l-am facut.

Acum, hidroizolatie pe interior: NU carton bituminat .. ci o solutie de hidroizolare pe baza de ciment. Daca ma intrebi pe mine, ti-as recomanda un produs super-mega-extra-profesional :) , se numeste Xypex si e un produs care face o impermeabilizare osmotica (patrunde in masa betonului unde formeaza cristale in pori care nu permit apei sa treaca). Nu stiu insa cat e de scump, cu siguranta nu solutia nu e una ieftina.

Alte alternative ar fi cum ai spus si tu Mapelastic de la Mapei sau daca vrei o alternativa la Xypex, exista la Sika un produs : SikaSeal 200-Migrating, care tot cam asa actioneaza - impermeabilizeaza capilaritatea betonului

La Sika mai gasesti o gama de produse profi pt o hidroizolare pe baza de ciment. Au si benzi de armare, as arma suplimentar cu benzi de armare specifice imbinarea dintre pardoseala si perete precum si toate colturile peretilor, pe toata inaltimea lor.

Editat de Alin D


Reclama

Reclama
 • Reclama

#7
dmxbv

dmxbv

  Nou Venit

 • Membri
 • 1 Postari
Salut,
am o casa cu demisol la care nu s-a facut hidroizolatie. de curand din cauza ploilor a inceput sa apara umezeala intr-un colt si cam tot ce aveam in aceea camera  a inceput sa mucegaiasca.
. am intrebat in stanga si in dreapta si unii mi-au recomandat sa folosesc o solutie de impermeabilizare care se poate aplica pe interior si patrunde in beton pana la exerior( va trebui sa curat peretii de zugraveala pana la beton ptr a o aplica direct pe beton iar pe podea o voi aplica direct pe sapa )sau pe exterior( trebuie sapat, curatat peretii....) .Alte persoane mi-au spus ca cea mai bune metoda este sa sap pe exterior si sa hidroizolez cu mebrana bituminoasa + drenaj. Dv ce parere aveti , care din cele 2 metode mi-o recomandati?
Multumesc

#8
Alin D

Alin D

  Activ

 • Membri
 • 313 Postari
Dintre cele doua solutii, clar cea mai ok este cea incare sapi la exterior in jurul demisolului si apoi aplici termoizolatia pe exterior, macar 2 straturi de membrana intercalate (vezi cum am facut eu in proiect). Apoi faci drenajul tot pe exterior (eu am facut drenaj si pe interior ca masura suplimentara de precautie dar e ok si daca il faci doar pe exterior)

Solutia de impermeabilizare osmotica (cea prin capilaritatea betonului) e foarte ok si ea ... dar personal, daca ai posibilitate sa faci hidroizolatie pe exterior, as opta intotdeauna pentru hidroizolarea partii de unde vine umezeala, INAINTE ca ea sa patrunda in masa betonului.
Cu siguranta poate cheltuielile sunt putin mai mari cu sapatura in jurul demisolului dar parerea mea e ca merita. O hidroizolatie bine facuta te va tine foarte mult timp de acum inainte asadar investeste intr-o solutie tehnica cu un caracter "permanent"

As alege impermeabilizarea pe interior doar ca ultima varianta. Parere personala.

Apo, daca tot sapi in jurul demisolului, aplica si un polistiren extrudat si o membrana HDPE. Garantez ca nu vei mai avea probleme.

Uite, eu sunt cu demisolul "in bataia ploii" de ani de zile si nu am deloc infiltratii in el, in conditiile in care: n-am jgheaburi si burlane (deci toata apa de pe acoperis cade langa peretii demisolului) si n-am trotuare de protectie.
Hidroizolatia asa cum am aplicat-o eu face fata de ani de zile, fara probleme.


0 useri citesc topicul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi